Kundalini

Bodywork

&De-Armouring

Wat is non-duale therapie? Een diepgaande verkenning van het Zelf

Veel mensen proberen geluk en welbevinden te bereiken door het leveren van inspanningen. Maar non-duale therapie is gebaseerd op het inzicht en de ervaring dat geluk direct voorhanden is zodra wij terugkeren bij ons ware Zelf. Bij onze essentie, het ‘thuis’ waar ieder mens ten diepste naar op zoek is. Maar door conditionering, identificatie en dagelijkse drukte is het contact daarmee vaak verloren gegaan. Daardoor denken we ons ego te zijn. Door middel van non-duale therapie kun je via je onderbewuste weer in contact komen met jouw essentie. Hierdoor leg je een duurzame basis voor geluk. In dit artikel beantwoord ik de vraag ‘wat is non-duale therapie?’. Bovendien laat ik je zien wat non-duale therapie voor jou kan betekenen.

Wat is Non-duale therapie?

Non-duale therapie is een holistische benadering die verder gaat dan traditionele therapievormen. Het fundament ervan ligt in de non-dualiteit, dat stelt dat er geen scheiding bestaat tussen jou (het Zelf) en de wereld. In plaats van te focussen op de dualiteit (goed/kwaad, positief/negatief), nodigt non-duale therapie je uit om de eenheid van het bestaan te ervaren.

De Essentie van Non-duale Therapie

1. Bewustzijn in het nu: Non-duale therapie moedigt aan tot een diepgaand bewustzijn van het huidige moment. Door te erkennen wat is, zonder oordeel, ontstaat er ruimte voor transformatie.

2. Loslaten van identificaties: Het idee van ‘zelf’ en ‘ander’ wordt onderzocht en uitgedaagd. Door los te laten wat ons definieert, ontstaat er een ruimer perspectief op het leven en de uitdagingen die we tegenkomen.

3. Integratie van lichaam en geest: Non-duale therapie integreert lichaamswerk met bewustzijns-oefeningen. Het erkent de samenhang van fysieke sensaties en mentale processen, waardoor een holistisch begrip van het welzijn ontstaat.

Hoe Non-duale Therapie Verschilt van andere vormen van therapie

1. Focus op ervaring, niet analyse: In tegenstelling tot traditionele therapie legt non-duale therapie de nadruk op de directe ervaring in plaats van een analytische benadering. In plaats van te praten over een bepaalde gebeurtenis uit het verleden draait het om het voelen en waarnemen in het moment.

2. Geen oordeel: Non-duale therapie omarmt het concept van non-dualiteit, waarbij er geen oordeel is over wat als ‘goed’ of ‘slecht’ wordt beschouwd. Dit opent de deur naar diepere zelfacceptatie en compassie.

3. Transformatie door aanvaarding: Verandering ontstaat niet door weerstand, maar door volledige aanvaarding van wat is. Non-duale therapie nodigt uit tot het omarmen van onze ervaringen, hoe uitdagend ze ook mogen zijn.

 

Het verschil tussen een gesprek met een psycholoog en non-duale therapie

Wanneer we het hebben over welzijn en persoonlijke groei, komen traditionele psychologische sessies vaak naar voren als een vertrouwde keuze. Echter, voordat je besluit om voor een gesprek met een psycholoog te kiezen, is het belangrijk om na te gaan of je hetgeen jij tegenaan loopt, kunt oplossen met je bewuste brein alleen.

Wat doet een psycholoog: Traditionele psychologische sessies richten zich vaak op het analyseren van het verleden, het identificeren van patronen en het begrijpen van de oorsprong van emotionele uitdagingen. Psychologen gebruiken verschillende theoretische kaders en gesprekstherapie om inzicht te krijgen in gedachten, gedragingen en emoties. Het doel is vaak het veranderen van destructieve denkpatronen en het ontwikkelen van alternatieve strategieën.

Wat is non-duale therapie: In tegenstelling hiermee richt non-duale therapie zich op het ervaren van het huidige moment zonder oordeel. Deze sessies zijn minder gericht op analytische reflectie en meer op het bewust worden van directe ervaringen. De nadruk ligt op het loslaten van dualistisch denken en het omarmen van non-dualiteit. Hierdoor ontstaat er ruimte voor een dieper begrip van het zelf, weg van beoordeling en in de richting van acceptatie.

In beide benaderingen staat het streven naar welzijn centraal, maar de methoden en het resultaat verschillen. Ik heb zelf in het verleden zowel sessies bij psychologen, psychotherapeuten en non-duale therapeuten gedaan en dit laatste heeft mij verreweg het meest gebracht. Non-duale therapie is ontzettend krachtig en transformatief voor mensen die toe zijn om voorbij het ego te kijken.

 

wat is non-duale therapie bij Kundalini Bodywork NL?

Tijdens een non-duale therapiesessie werk ik met je onderbewustzijn. Hierdoor kun je bij informatie en gevoelens waar je met je bewuste brein (door het voeren van een gesprek) niet bij kunt komen. Tijdens non-duale therapie neem ik je bijvoorbeeld door visualisaties mee en moedig ik je aan om te ervaren en te voelen. Hierdoor kan transformatie op een meer intuïtief niveau plaatsvinden. We ontwikkelen dus geen alternatieve strategie om met je problemen om te gaan, maar je doorziet in plaats hiervan je ego.

Je bent meer dan welkom om een transformerende reis naar zelfontdekking en innerlijk geluk met mij te maken. Ik ben opgeleid tot non-duaal therapeut en je kunt bij mij terecht voor een volledig non-duaal therapie traject. Daarnaast bied ik ook traject ‘Path of Surrender‘ aan, waarbij Kundalini Bodywork & De-Armouring sessies en Non-Duale Therapie afgewisseld worden.

Wil jij een persoonlijk antwoord op de vraag ‘wat is non-duale therapie?’ en weten wat het voor jou kan betekenen? Plan dan een vrijblijvend intakegesprek in.

 

Wat-is-non-duale-therapie
Wat is Kundalini Amsterdam

Kundalini Bodywork &
De-Armouring traject

Wat je mogelijk ook interessant vindt…

Kundalini, wat is dat? Alles over jouw ultieme levensenergie!

Kundalini, wat is dat? Alles over jouw ultieme levensenergie!

Misschien heb je het woord 'Kundalini' weleens gehoord, maar heb je geen idee wat Kundalini is. Kundalini is jouw ultieme levensenergie; elk levend organisme bezit deze energie. Het is jouw innerlijke vuur. De bron van je creativiteit.  Kundalini, wat is dat? Prana,...

Wat is Kundalini activatie?

Wat is Kundalini activatie?

Wat is Kundalini activatie en waarom zou je dit willen ervaren? Kundalini activatie wil zorgt ervoor dat je bewuster wordt en echt jezelf ontdekt. Het is als een innerlijke reis, waardoor je oude pijn loslaat, belemmerende overtuigingen afbreekt en jouw vuur...

Wat is de-armouring? Transformeer oude pijn en overtuigingen

Wat is de-armouring? Transformeer oude pijn en overtuigingen

Wat houdt de-armouring precies in? Het is een krachtige methode om blokkades in je lichaam op te heffen en vastzittende emoties los te laten. Deze aanpak brengt liefdevolle aandacht naar plekken waar stress vastgehouden wordt, waardoor je oude pijn en belemmerende...