Kundalini

Bodywork

&De-Armouring

Is Kundalini echt? Ontdek de wetenschap en mystiek erachter…

Wellicht heb je wel eens een video van iemand die ongecontroleerd beweegt gezien en vraag je je af of Kundalini echt is. Je bent niet de enige. In deze blogpost neem ik je mee in de fascinerende wereld van de Kundalini energie en beantwoord ik de prangende vraag: “Is Kundalini echt?”.

Het energetisch lichaam en kundalini energie

In de Westerse biologie wordt vaak enkel het fysieke lichaam onderwezen, terwijl we (onder andere) ook een energetisch lichaam bezitten. In contrast hiermee werkt de Chinese geneeskunde intensief met het energetisch lichaam. Als je wel eens bij een acupuncturist bent geweest zul je dit weten; diegene werkt met je energiebanen.

Kundalini energie verblijft niet in het fysieke lichaam, in plaats daarvan maakt zij deel uit van ons energetische lichaam. Kundalini is dus geen stoffelijke eigenschap die door middel van standaard wetenschappelijke methoden kan worden geïdentificeerd. Maar dat betekent niet dat Kundalini niet echt is. Je kunt het vergelijken met de radio: omdat het mannetje van de radio niet in jouw radio zit – maar dit werkt met voor ons onzichtbare geluidsgolven – betekent niet dat dit het niet echt is.

Wetenschap en Spiritualiteit: een verenigd perspectief

Dr. Bonnie Greenwell, een autoriteit op het gebied van Kundalini ontwaking, heeft gedurende bijna 30 jaar onderzoek gedaan naar meer dan 3000 mensen in het Kundalini ontwakingsproces. Zij heeft wetenschap en spiritualiteit prachtig weten te verenigen. Haar werk toont aan dat er overvloedig wetenschappelijk onderbouwd bewijs is voor het bestaan van Kundalini energie en dat de Kundalini ervaring gepaard gaat met een uitbreiding van bewustzijn.

Bewegingen en Prana: weg met de Misvattingen

Veel video’s van Kundalini activatiesessies tonen mensen die schudden of schokken, wat eruitziet als een Kundalini-ervaring. Meestal is dit echter gerelateerd aan verhoogde pranische activiteit, waarbij prana (of chi/ki) energie vrijkomt. Prana is energie die alle gerichte bewegingen en activiteiten van het fysieke systeem teweeg brengt en kan door diverse oefeningen worden vergroot. Het is veel gemakkelijker om hiermee in contact te komen dan met de latente Kundalini energie. 

Het kan zo zijn dat er sprake is van fysieke en psychologische blokkades, waardoor de directe doorstroming van energie wordt voorkomen. De bewegingen ontstaan in dat geval doordat 1) het lichaam zich ontdoet van stress en doordat 2) het centrale kanaal waardoor de energie stroomt (de sushumna) niet wijd genoeg is om de intense energie te bevatten. De energie botst dan als het ware tegen een energetische blokkade aan. Ik heb tijdens sessies waargenomen, dat mensen die sterke emotionele blokkades hebben en niet in staat zijn uiting te geven aan hun gevoelens schudden, schokken of dat spieren samentrekken. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat blokkades worden opgeheven

Het is ook mogelijk dat pranische energie geleidelijk toeneemt voor het ontwaken van de Kundalini energie, of dat de Kundalini kleine hoeveelheden energie vrijgeeft tijdens toestanden van intens veranderd bewustzijn en daarna weer tot haar rustplaats onder in de buik terugkeert. Dit kun je vergelijken met het stoom afblazen van een snelkookpan. 

Hoe zit het met de Kundalini energie?

Ware Kundalini ervaringen leiden niet noodzakelijk tot fysieke bewegingen, maar tot een verhoogd bewustzijn. Grote veranderingen van de visie op het leven en de levensstijl gaan dikwijls gepaard met het activeren van de Kundalini. Het is prachtig wat een verruimd bewustzijn doet met mensen; het zorgt ervoor dat ze het leven voluit kunnen be(leven). Vanuit liefde en vertrouwen. En helemaal in verbinding met hun authentieke zelf. 

Is Kundalini echt?

Ik kan de vraag ‘is Kundalini echt’ volmondig met ja beantwoorden. En mijn cliënten ook! Ben je benieuwd naar hun ervaringen? Lees hier de reviews over de Kundalini Bodywork sessies die ik geef.

Is-Kundalini-echt
Wat is Kundalini Amsterdam

Kundalini Bodywork &
De-Armouring traject

Wat je mogelijk ook interessant vindt…

Kundalini, wat is dat? Alles over jouw ultieme levensenergie!

Kundalini, wat is dat? Alles over jouw ultieme levensenergie!

Misschien heb je het woord 'Kundalini' weleens gehoord, maar heb je geen idee wat Kundalini is. Kundalini is jouw ultieme levensenergie; elk levend organisme bezit deze energie. Het is jouw innerlijke vuur. De bron van je creativiteit.  Kundalini, wat is dat? Prana,...

Wat is Kundalini activatie?

Wat is Kundalini activatie?

Wat is Kundalini activatie en waarom zou je dit willen ervaren? Kundalini activatie wil zorgt ervoor dat je bewuster wordt en echt jezelf ontdekt. Het is als een innerlijke reis, waardoor je oude pijn loslaat, belemmerende overtuigingen afbreekt en jouw vuur...

Wat is de-armouring? Transformeer oude pijn en overtuigingen

Wat is de-armouring? Transformeer oude pijn en overtuigingen

Wat houdt de-armouring precies in? Het is een krachtige methode om blokkades in je lichaam op te heffen en vastzittende emoties los te laten. Deze aanpak brengt liefdevolle aandacht naar plekken waar stress vastgehouden wordt, waardoor je oude pijn en belemmerende...